Članovi Udruge specijalne jedinice policije Omege zajedno sa roditeljima Nadom i Ivanom Hegedić te bratom Draženom, sukladno uputama stožera civilne zaštite, obilježile su dan 1. svibanj, jedan od tužnijih dana za pripadnike Specijalne jedinice policije Omege, odlaskom na posljednje počivalište i mjesto pogibije Davora Hegedića pripadnika Specijalne jedinice policije.

Tog lijepog proljetnog dana, ranu jutarnju pjesmu ptica, prekinuli su zvukovi eksplozija i pucnjave. Nedaleko mjesta Kovačevac, smrtonosni hitac srbočetničkog teroriste zaustavio je život Davora, sina, brata, unuka, velikog prijatelja i domoljuba, koji je od prvog dana kao pripadnik pričuvnog sastava MUP-a, PU Bjelovarsko-bilogorske, krenuo u oslobođenje Lijepe naše, ne pitajući za cijenu.

Sa svojih 21 godinom, ne pitajući što će biti krenuo je u ostvarenje stoljetnog sna svih Hrvata, priključivši se policiji kao pričuvni policajac u PP Bjelovar, a uskoro je pristupio pričuvnom sastavu Specijalne policije da konačno imamo svoju državu. Tog 1.5.1995 godine u jutarnjih satima, nekoliko dana prije 25 rođendana, prekinut je san jednog mladića da se živi u slobodnoj nam Lijepoj našoj.

Vječna ti slava i hvala ti za sve lijepe dane što smo sa tobom proveli, tvoje Omege.