Novosti

udruge specijalne policije OMEGE


NOVOSTI
21 Srpanj 2020

Obilježena 29. godišnjica stradavanja Željka Cindrića i Ivice Filkovića

Jučer, 19. srpnja, obitelji poginulih, majke Zorka i Roza, suborci, prijatelji i brojni drugi okupili su se i ove godine kako bi dostojanstveno, puni ponosa, ali i tuge, obilježili 29-godišnjicu stradavanja pripadnika Specijalne jedinice policije „Omege“. U Purnici, nedaleko Sirača svoje živote na oltar domovine položili su Željko Cindrić i Ivica Filković, dok su teško ranjeni Jozo Ćurić, Zdravko Hudeček, Josip Karpišek, Mika Pašalija, Ivan Smolčić i Davor Špoljarić. Oni su ujedno i bili prve žrtve pripadnika Specijalne jedinice policije „Omege“ Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

NOVOSTI
20 Travanj 2020

OBAVIJEST !!!

Ministarstvo hrvatskih branitelja, u cilju pomoći hrvatskim braniteljima - proizvođačima i članovima njihovih obitelji okupljenima u zadruge, udruge, vlasnicima OPG-ova i firmi koji se bave proizvodnjom pokreće projekt predstavljanja na svojoj mrežnoj stranici.
U trenutnim smanjenim gospodarskim aktivnostima i razdoblju otežane distribucije proizvoda, Ministarstvo hrvatskih branitelja smatra kako će svaka vrsta promocije gospodarskih djelatnosti pomoći ublažiti posljedice krize, stoga pozivamo sve hrvatske branitelje – proizvođače koji žele biti predstavljeni na našoj mrežnoj stranici da se jave na adresu elektroničke pošte: press@branitelji.hr s dolje navedenim podacima.
 
Naziv zadruge/udruge/OPG-a
Djelatnost
Proizvodi
Godina osnutka/motivacija za osnivanje (poveznica s Domovinskim ratom – radna terapija, itd.)
Tko radi u zadruzi/udruzi/OPG-u
Dostupnost proizvoda/mogućnost dostave
Fotografije proizvoda/plantaže/hrvatskih branitelja u djelatnosti
Poveznica na mrežnu stranicu/društvenu mrežu – ako postoji
Kontakt na koji se zainteresirani kupci mogu obratiti
U slučaju otvorenih pitanja, potrebe ili dodatnih objašnjenja možete nas kontaktirati na broj 01/2308-652. 
NOVOSTI
25 Studeni 2019

Memorijalna utrka Osijek – Vukovar

Već tradicionalno, maraton klub Hrvatski sokol Osijek i ove je godine organizirao memorijalnu utrku Osijek – Vukovar ukupne dužine 35 kilometara. Utrka koja je održana u petak krenula je u osam sati ispred spomenika Hrvatskih branitelja u Osijeku, dok je cilj bio kod križa na ušću Vuke u Dunav, a dolazak je predviđen u 12 sati. Na utrci su prisustvovali i Bjelovarčani i to predstavnici Udruge specijalne policije Omege; Vice Sučić, Hrvoje Grgić, Luka Markešić i Josip Prvonožac. Ime ove Memorijalne utrke koja se već 15 godina neprekidno održava je ”U Vukovar sa ljubavlju”.

UDRUGA SPECIJALNE POLICIJE "OMEGE"

Sve za Hrvatsku, a Hrvatsku nizašto !
Nakon provedenih prvih demokratskih izbora u Republici Hrvatskoj, a nezadovoljni trenutnim političkim prilikama u državi, veliki dio srpskog pučanstva, pristaše poraženog režima i tzv. JNA, otvoreno su se usprotivili legalno izabranim organima vlasti u RH. U situaciji kada je policija predstavljala jedinu organiziranu oružanu formaciju za suprotstavljanje sve militantnijem neprijatelju koji je započeo sa izvođenjem terorističkih aktivnosti, odlukom Ministra unutarnjih poslova RH u PU Bjelovarsko-bilogorskoj ustrojava se Posebna jedinica policije, 23.02.1991. godine u Bjelovaru, koja odlukom ministra UP RH dana 15.11.1991. godine mijenja naziv u Specijalna jedinica policije.


Ratni put "OMEGE"Opis ratnog puta 
U spomen  Poginuli i preminuli pripadnici
Dokumenti Plan rada, financijska izvješća
DJELATNIKA SASTAVA 302
PRIČUVNIH DJELATNIKA 418
POGINULIH PRIPADNIKA 6
DATUM USTROJA SPEC. POL. OMEGA 23.02.1991.

Predsjedništvo udruge USP OMEGE

omega@usp-omege.hr
Mario Đurak Predsjednik udruge +385 98 594 798
omega@usp-omege.hr
Ivica Tanjić Dopredsjednik udruge +385 98 971 8038
@usp-omege.hr
Žarko Čanađija Dopredsjednik udruge
+385 99 222 9690
@usp-omege.hr
Zoran Maras
Dopredsjednik udruge
+385 98 730 245
@usp-omege.hr
UDRUGA SPECIJALNE POLICIJE "OMEGE" BJELOVAR

Ulica Tomaša Garika Massaryka 8, 43000 Bjelovar
Tel. 043/
Fax 043/
IBAN: HR2724020061100095263
OIB: 68900156797
Predsjednik udruge : Mario Đurak
Dopredsjednici udruge : Ivica Tanjić , Žarko Čanađija, Zoran Maras
Tajnik udruge : Goran Tanjić

članom Udruge može postati državljanin RH, pripadnik aktivnog i pričuvnog sastava, kao i bivši pripadnik aktivnog i pričuvnog sastava SJP PU bjelovarsko-bilogorske «Omege», koji je sudjelovao u njenom radu od njenog osnutka pa nadalje .

promicanje općih i zajedničkih, socijalnih, pravnih, nacionalnih, strukovnih, informacijskih, sportskih, kulturnih i drugih interesa, te zajedničkih uvjerenja bez namjere stjecanja dobiti. Temeljna programska orijentacija Udruge je da se uz sveobuhvatno i neprekidno djelovanje i aktivnosti dužnosnika i tijela Udruge ostvaruje kontinuirana i cjelovita skrb za članove Udruge i članove njihovih obitelji.